Какво може да бъде по-добре от  вкусно, приготвен домашен сладкиш? Горещ от

...
Какво може да бъде по-добре от  вкусно, приготвен домашен сладкиш? Горещ от
Коментари Харесай

Взех няколко мандарини и ги залях с тестото, по- вкусен сладкиш не бях яла скоро

Какво може да бъде по-добре от  вкусно, подготвен домакински сладкиш? Горещ от фурната, ще извърши кухнята с аромати и очакване, а в този момент ще ви изненадаме още повече като ви кажем какъв е пълнежа- мандарини, необикновен нали?

Да, тъкмо по този начин. Пай с мандарини във фурната се подготвя бързо, а се яде още по-бързо. За благополучие, през зимните празници в съвсем всяка къща има цитрусови плодове. На долния рафт, до зърнените храни, може да се откри малко захар и брашно или в най-лошия случай да се обърнете към съседите си и да ги поздравите за празниците.

 

Сладкиш с мандарини

 

СЪСТАВКИТЕ

5 мандарини
4 супени лъжици захар (за карамел)
3 яйца
80 г захар
3 г ванилия
сол на усет
100 мл прясно мляко
40 г разтопено масло
150 г пресято брашно
1 ч.л. бакпулвер

 

ПОДГОТОВКА

Обелете мандарините от корите и белите частици. Нарежете ги на половинки и, в случай че е належащо, извадете семената.

Пригответе тестото: разбийте яйцата в купа и прибавете 80 г захар, ванилия и малко сол. Разбийте получената маса за 3-4 минути. Добавете млякото и маслото.

Разбъркайте сместа до гладка текстура. Добавете брашното и бакпулвера. Внимателно разбъркайте, тъй че да няма бучки.

Налейте 4 с.л захар на изсъхнал тиган и ги загрейте на междинен огън за към 4 минути. Когато захарта се трансформира в кехлибарен карамел, разбъркайте малко и изключете котлона.

Покрийте тавичката с пергамент. Изсипете карамелът върху нея и я разстелете по цялата повърхнина.

Поставете половинките от мандарините във формата както е показано

Изсипете тестото върху тях и леко загладете. Печете сладкишът при температура 180 градуса за 35-40 минути. Можете да намалите температурата малко за последните 10 минути.

Извадете сладкишът от фурната и го обърнете. Свалете хартията и се възхищавайте на красивия пласт от подготвени мандарини в карамел. Приятен вкус!

Ето един прост мандаринов пай . Ако желаете, можете да го поръсите от горната страна с тъничък пласт канела или да гарнирате с стръкче мента или топка сладолед. Никой не може да пречи на вашето творчество.

Мандариновият къс е чудесен начин да предпазите обичаните си новогодишни плодове от повреждане. В края на краищата те постоянно остават в обилие след празниците. Е, с цел да бъда почтен, в действителност е доста апетитен и хубав.

Инфо: ЗаЖената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР